Felszerelés a masszőrök és a wellness központok számára
+36 20 451 3367
a kosár jelenleg üres

A masszázsra
A masszázsra

Wellness procedúrák
Wellness procedúrák

Plakátok, zene
Plakátok, zene

A sporthoz
A sporthoz

Kozmetika
Kozmetika

Szauna esszenciák
Szauna esszenciák

Akciók
Akciók

Újdonságok
Újdonságok

Feliratkozás
Igényelje hírleveleinket

Méregtelenítse a testét mézes masszázs által

A mézes masszázs kifejezés alatt mindenki valami kellemeset, lágyat és édeset képzel el. Lehet, hogy néhányuknak csalódást okozunk, de ez nem teljesen így van.
A masszázs ezen fajtája kicsit fájdalmas is lehet, viszont a hatékonysága ezt a fájdalmat többszörösen megtéríti.

A méz gyógyító hatásai már az ókortól kezdve ismeretesek a számunkra és nálunk is hiába keresnénk valakit, aki még nem hallott róla. A hatékonyságát híres könyvekben is megírták, például Avicenna vagy idősebb Plinius.
Később a gyógyításban kitaszította a kémia, de a vidékeken állandóan használták azt. A gyógyászatban való „újrafelfedezéséhez” jelentős mértékben hozzájárult Sebastian Kneipp, pap is. Az Ókori Egyiptomiak ugyan szentelt mézet használtak, szentelt méhektől, de számos helyzetben a mi mézünk is kitűnően segíthet Önnek.    

Gyakran felhasználásra kerül a sebek gyógyítására, emésztés javítására, légzési problémák esetén, a máj regenerációjánál, anémia esetén, amelynél nagyon fontos szerepe van, mint élelmiszernek, amely rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
Az összetétele különböző, a virágok keveréke alapján, amelyet az egyes méhek meglátogattak, akik az adott mézet kitermelték, szintén változó a helytől, időszaktól és a szezontól függően.
Ismerünk virágos mézeket, mint a repcés, mezei virágokból készült méz, akácméz –világosabb és hígabb, erdei méz –sötétebb színű.
A méz egyszerű cukrokat tartalmaz, mint a fruktóz, glükóz, szacharóz, de oligoszacharidokat és hasonlókat is, szintén tartalmazza az aminosavak 13 fajtáját, beleértve az esszenciális aminosavakat is, szintén a fehérjéket – a növények nektárjából, de az állati fehérjéket – a méhek garatmirigyéből is.
Találhatunk benne számos enzimet mint az amiláz, kataláz, oxidáz, maltáz, inuláz és még sok minden más, szintén a méz fontos részét képezik a vitaminok is – mindenekelőtt az A provitamin, a B (B1, B2, B3, B6, B7, B12), C, D, H, K, P csoport vitaminja, ásványi anyagok és nyomelemek – kalcium, magnézium, foszfor, kálium, nátrium, kén, vas, szilícium, mangán, bárium, nikkel, ezüst, cink, volfrám, mangán, molibdén, króm, kobalt,  vanádium, arzén, stroncium, titán,  platina, jód, irídium, palládium és még sok minden más.

Megtalálhatunk benne szerves savakat, mint az ecetsav, citromsav, oxálsav, tejsav, hangyasav, valamint antibakteriális anyagokat is, mint a kolin, acet-kolin, inhibin – amelyek 40°C hőmérséklet felett elpusztulnak, épp ezért a mézet néhány forrás szerint alkonyatkor szükséges palackozni.  
Nem utolsó sorban, a mézben a kolloid anyagok is képviseltetve vannak – az enzimek védőanyagai, amelyek védik őket a gyomrunk környezetétől, színezékek – karotin, flavonok, klorofil, melanin, végül illóolajak és pollenszemek.

A szervezetünk, ezeket az anyagokat nagyon jól fel tudja használni és el tudja emészteni a mézből.
A méz általi gyógyítás számos receptjét ismerjük – felhasználásra kerül belsőleg, mint toroköblítő, különböző pakolásokra, arcmaszk formájában, esetleg kenőcsként a sebekre.

Most megpróbálom Önöknek közelebb hozni a mézet, mint a masszázs eszközét.   
A mézes masszázs, ebben a formájában Oroszországból érkezett hozzánk, ahol már a régi időkben is felhasználásra került.
Ma pedig újra fel lett fedezve és a reneszanciáját éli a nyugati országokban is.
Az ilyen fajta masszázs segít a testünknek a méregtelenítésben, a test felfrissítésében, a stressz és a szennyezett környezet káros hatásainak az eltávolításában.

Ugyanúgy, ahogy a köpölyözésnél, és más masszázsoknál is, itt is nagyon fontos az ún. Head-zónák ismerete, tehát hogy melyik szervnek hol található az idegvégződése és ez alapján tudjuk megállapítani, hogy hol vannak a legnagyobb problémák.
A masszázshoz a legjobb akácmézet használjuk, a magasabb víztartalma miatt, esetleg a repcemézet.
Az erdei méznek erősebb összetétele van és sokkal sűrűbb, tehát ezt óvatosabban használjuk. A legmegfelelőbb az, ha a méz a környezetükből származik, ez a legjobb a szervezetünk számára.
A mézzel bekenjük a kezelt személy hátát, így kerül kifejtésre a gyógyító hatása, közvetlenül a bőrfelületen keresztül jut be vérkeringésbe.
A második lépésben, speciális mozdulatokkal „pumpáljuk” vagy szívjuk ki” a mérgező anyagokat és a lerakódásokat, teljesen a bőr mélyéről, szinte az ízületekből.
Azok a helyek, ahol rövid időn belül egy fehéres rágógumis anyag jön létre, voltak a legjobban szennyezve. Ezzel a módszerrel kitisztulnak a belső szervek is.

Ezen masszázs előnye az érintő terápia, a célzott vérellátás és a méz kitűnő hatásainak a kombinációja, valamint a szervezet méregtelenítése, közvetlen a bőrön keresztül.
A mézes masszázs módszere megfelelő az un. civilizációs megbetegedéseknél és a megelőzésüknél is, mint az onkológiai megbetegedések, allergia, /mézallergián kívül/, az izmok és az ízületek reumatikus megbetegedései, ízületi kopás, krónikus fáradtság szindróma, krónikus problémák a légutakkal, emésztési nehézségek, alvási problémák, a súlyos megbetegedések utáni regeneráció,  idegrendszeri megbetegedések, női problémák, gombás fertőzések a szervezetben, májbetegség, vese –és hasnyálmirigy megbetegedések, potenciális zavarok, meddőségi problémák és még sok más betegség.   

Természetesen vannak ellenjavallatok is, amikor ez a masszázs nem felel meg, ilyen például az allergia a MÉZRE!, valamint nyílt sebek, sérült bőrfelület, mint az ekcéma, erős kiütések, daganatok esetén, hogy véletlenül ne terjedjenek el a metasztázisok, valamint a glaukóma /zöld hályog/ a testben való belső vérzés /fekélyek és hasonlók/ esetén, valamint trombózis és akut fertőzések esetén is. Kizárólag a hátat masszírozzuk, bizonyos esetekben lehet a térdet is. A lábból való mérgezőanyagok kihúzásakor segít a masszázs a derék résztől a felső irányba, valamint a fej és a váll méregtelenítése esetén megfelelő a masszázs alkalmazása a hát felső részétől, a lefele haladó irányba.

Ez a terápia akkor a leghatékonyabb, ha egy óráig tart és három húszperces masszázsból tevődik össze, rövid szünetekkel az ügyfél és a masszőr megpihentetésére.
A masszőr kezeinek a mozgása a ragtapasz bőrről való lehúzására emlékeztet, tehát el tudja képzelni ezt a hatást.

A masszázs után az ügyfél olyan hatásokat és állapotokat élhet át, mint a méregtelenítés után. Épp ezért nagyon fontos a sok folyadék bevitele.
Egy egészséges ember, ezen a masszázson, havi egy alkalommal vehet részt, akut problémák esetén 2 x hetente legalább egy hónapig, vagy 1x hetente két hónapig.
Egy megfelelő szünet után a kúra azonnal megismétlődhet, vagy kiegészítésre kerülhet lávakövekkel, vagy szaunázás által.
Hozzászólások
(0)

Ehhez a cikkhez még senki sem szólt hozzá, legyen ön az első.

Hozzászólás hozzáadása


Név
E-mail (csak ellenőrzésre szolgál/ engedélyezésre)
Spam elleni védelem
Hozzászólás


Egyetértek a feltételekkel
További cikkek megjelenítése
A cikkek kategóriáinak a megjelenítése
Méregtelenítés – kulcs az egészséghez és a szépséghez
A jó kondíció és szép külső alapja, a vastagbél optimális és megfelelő állapota. Legalább úgy, ahogy törődünk a...
olvasd tovább »
1446x    1x
Méregtelenítse a testét mézes masszázs által
A mézes masszázs kifejezés alatt mindenki valami kellemeset, lágyat és édeset képzel el. Lehet, hogy néhányuknak csalódást okozunk, de ez nem teljesen így van.
olvasd tovább »
1815x    0x
.
Információk
Rólunk
Cookies
Webárúház
Vásarlás menete
Nagykereskedelem
Információk
Hírlevél és akciók
Hírlevél fogadása