Felszerelés masszőrök és wellness központok számára
+36 20 451 3367 (hétköznap 8:00-18:00)
a kosár jelenleg üres
Masszázshoz
Masszázshoz
Wellness procedúrák
Wellness procedúrák
Plakátok, modellek
Plakátok, modellek
Sporthoz
Sporthoz
Kozmetika
Kozmetika
Egészség
Egészség
Akciók
Akciók
Újdonságok
Újdonságok
Feliratkozás
Igényelje hírleveleinket

Jó tudni...

Mit csináljunk, hogy a masszázs mindig kellemes legyen, és hogy jó érzésünk legyen belőle?

Mi az, amit jó ha tudunk a masszázsokról:

Első sorban mindig emlékezzen arra, hogy a masszázs Önnek szól, és mindenekelőtt Önnek kellene, hogy megfeleljen.
Mivel mindenkinek más nyomásszint felel még és mindenkinek más a fájdalomküszöbe is, ezért megfelelő és a dolog javára válhat, ha masszázsok alatt irányítja a masszőrt a nyomás megfelelősségének az elérésében. Sőt, a masszőr köteles a masszázsok alatt rákérdezni a nyomás erősségére és hasonlók.
Jó, ha masszőrt megismerteti azzal, ha fárasztó napja volt (pl. ha túrán volt, sportolt vagy hasonlók) és így kiválaszthatja a megfelelő fogásokat az Ön megfelelő masszírozásához, hogy így tudjon segíteni az ellazulásában.
Néhány ember azért nem próbálja ki a masszázsokat, mivel nem tudja elképzelni, hogy játszódik le pontosan ez a folyamat.
Sose felejtse el, hogy Önök a helyzet urai és kizárólag Önön múlik a masszírozási folyamat módjának a kivitelezése.
Az optimális masszázs a meztelen testen van elvégezve, viszony nyugodtan meghagyhatja az alsóneműjét.
 Itt azt kellene a fejében tartania, hogy a masszázs hatással van a limfatikus rendszerre is, amelynek a 80% közvetlen a bőr alatt található, és amely elvezeti a testünkből a felgyülemlett káros anyagokat, viszont ha valami gátolja ezt az elvezetést, nem lehetséges a masszázs teljes hatékonyságának a kifejtése.
De ez nem is szükséges, mivel egy jó masszőr a masszázs alatt teljes mértékben letakarja Önt, és nem hagyja, hogy egy pillanatra is látni lehessen azt, aminek letakarva kell maradnia. Szintén egyedül hagyja, amikor lefekszik a masszázságyra, valamint akkor is, ha felkel onnan, vagy épp csak a másik oldalára fordul. Más helyzet, ha az ügyfélnek segítségre van szüksége.

A masszázs hatásai

A masszázs hatásai a masszázs fajtájától és a felhasznált masszőrfogásoktól függnek. Mindegyik masszázsnak különböző tulajdonságai vannak, amelyek hatással lehetnek a szervezetünkre, mint egészre, vagy a szervezet különböző részeire is.
Fontos tényezőnek számít viszont az is, hogy ki és hogyan használja ezeket a fogásokat. A bőr, a rendszeres masszázs által feszessé és teljesen rugalmassá válik.
A masszázs által javul a masszírozott részek vérellátása és a sejtanyagcsere javulása stimulálja a vérkeringést, ami pozitív hatással van az egyes szervek tevékenységeire is. Javítja a légzést és a szervezet teljes oxigénellátását is, megerősödnek a mellkasi izmok és a testtartás is megfelelőbb lesz.
Stimulálja a bőrt, valamint az egyes idegeket és idegvégződéseket, amivel megerősíti a tapintást. Az izomfeszültség változására kerül sor.
A masszázsnak jelentős hatással van a limfatikus rendszerre és az anyagcseretermékek, baktériumok elmosódására is. Mechanikai alkalmazással sor kerül az elszarusodott bőrsejtek lehámlására is.
A masszázsok során a vérkeringésbe nagyobb mennyiségű vegyi anyag szabadul fel, mint az acetilkolin, hisztamin és endorfin.
Az enkefalin eufórikusan hat – ez a boldogságszérum. Tanulmányok bebizonyították, hogy a gyermek sérüléseinek, fájdalmas részeinek megfújogatása az édesanyától nem csak egy pszichológiai húzás a gyermek megnyugtatására, hanem épp ilyenkor szabadulnak fel a szervezetünkben a boldogsághormonok, az endorfinok –a morfiumhoz hasonlító anyagok, amelyek a fájdalmat is enyhítik.

Az én tanácsom:

Nyújtsanak segítő kezet, ne utasítsák el az ölelést, ne feledkezzenek meg a vállveregetésről, segítsen a sajátjain kívül más gyermekeken is, ajándékozzon simítást azoknak, akik valamikor Önt simogatták.
Ne feledkezzen meg a kellemes simításokról és érintésekről a partnerkapcsolatokban sem.

Nagyon jelentős tényező az, hogyha kipróbáljuk a teljes test masszázsait, jelentős mértékben megkönnyítjük a szervezetet, amelynek már nem kell mérgező anyagok eltávolításával foglalkoznia, mivel a megfelelően irányított masszázsnál a feljebb feltüntetett hatóanyagok teljes sora indult be, és az így megkönnyített szervezet összpontosíthat a további problémákra, sőt a gyógyításra is.

A masszőr kötelességei.

A masszőrnek szakmailag mindig felkészültnek kell lennie az adott fajtájú masszázsra, amelyet elvégez.
A masszőr nem dolgozhat aránytalan nyomással – a masszírozott nem mehet el a masszázsról teljesen összetörve és kék-zöld foltokkal.
A masszázs alatt meg kell kérdeznie az ügyfelet a nyomás erősségére.
A masszőrnek tisztának, zuhanyozottnak kell lennie, megfelelő öltözettel és cipővel kell rendelkeznie – trikó, fehér nadrág, fehér zokni és a körmeinek is levágottnak kell lennie.
A masszázs alatt nem lehetnek az ujjain gyűrűk, vagy egyéb tárgyak, amelyekkel sérüléseket okozhatna. A masszázs előtt tilos az aromatikus ételek és alkohol tartalmú italok fogyasztása. A masszázs előtt tilos a dohányzás. Ha a masszőr dohányos, minden dohányzás után meg kell mosnia a fogait és ki kell öblítenie a szájüregét.
Ha a masszőr a masszázs közben izzad, egy megfelelő törülközőnek kell a vállán lennie, amivel folyamatosan törli az izzadságot. Minden masszírozás után kezet kell mosnia.

A masszírozott kötelezettségei.

Megfelelően tisztának és mosdottnak kell lennie. A teljes test masszázsánál, nem szabad elfeledkeznie a lábairól, hisz ezek is masszírozva vannak.
Ha tisztában van az egészségi problémáival, amelyekről a masszőrnek is tudnia kéne, köteles a masszőrt informálni azokról. Ha bármikor a masszázs alatt aránytalan nyomást, vagy fájdalmat érez, figyelmeztesse erre a masszőrt, viszont azokra a tényezőkre is, amelyek pozitív vagy negatív hatással lehetnek a masszázsra.

Mire van joga a masszírozott személynek?

Mindenképp joga van a minőségi és szakszerű masszázsra. Az, hogy pontosan mit kap az ügyfél, nagymértékben függ a választásától is.
Egyértelmű, hogy ott, ahol a legfontosabb kritérium az alacsony ár, nem várhatjuk el a legmagasabb minőséget. A testünket nem bízhatjuk rá bárkire, hisz még egészségi károsodásra is szert tehetünk.
A masszőrnek szakértőnek kell lennie az összes fajtájú masszázsra, amely szakértelmét, igény esetén köteles tanúsítvánnyal bizonyítani.
A masszőrnek figyelembe kell vennie az Ön igényeit a megfelelő nyomásra, a masszírozott testrészek Ön általi összeállítását, és kihagyni azokat a testrészeket, amelyeket nem szeretne masszíroztatni.

Joga van a masszázseszköz kiválasztására, akár olajról, vagy emulzióról van szó, lehet hűsítő semleges vagy melegítő olaj és hasonlók, valamint joga van megállapodni a masszázs folyamatának a más időtartamában is.

A masszázsnak mindenesetre az Ön számára kell kellemesnek lennie és jó érzésének származnia belőle – ez a legfontosabb!Hozzászólások
(0)

Ehhez a cikkhez még senki sem szólt hozzá, legyen ön az első.

További cikkek megjelenítése
A cikkek kategóriáinak a megjelenítése
Jó tudni...
Mit csináljunk, hogy a masszázs mindig kellemes legyen, és hogy jó érzésünk legyen belőle?
olvasd tovább »
3701x    0x
Az emberekkel való jó kapcsolat titka
A testi és a lelki képességeink csak igen kis részét használjuk fel. Ha ezt általánosságban vesszük, az egyének mélyen a lehetőségeik határai alatt élnek.
olvasd tovább »
2111x    0x
Nagykereskedelem
Információk
Hírlevél és akciók
Hírlevél fogadása